M.J. (Marianne) Kopp-Raadgever B.Sc.

Marianne begeleidt directie en management van grote organisaties bij strategie, verandermanagement, en vraagstukken op (snij-)vlak van commercie, inkoop en techniek. Het werken aan innovaties en duurzame oplossingen lopen als rode draad door haar activiteiten heen. Marianne vervult op tijdelijke basis senior managementfuncties binnen organisaties, maar werkt ook vanuit de rol van externe consultant. Zij treedt daarbij op als partner en coach van de opdrachtgever.

Kernkwaliteiten
Marianne is een analytische denker en pragmatische doener. Met een frisse en scherpe blik van buiten doorgrondt zij in snel tempo de interne organisatie. Zij kijkt over de muren van de verschillende disciplines heen om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Om, vervolgens, in co-creatie met de opdrachtgever te komen tot heldere ambities, realistische plannen en meetbare doelstellingen.

Marianne bewaakt het proces van strategie naar uitvoering, waarbij zij de medewerkers tot-mede-eigenaar van het resultaat maakt. Haar stijl van leidinggeven is coachend, verbindend en resultaatgericht.

Werkervaring
Marianne is opgeleid tot ingenieur. Vanuit diverse directiefuncties heeft ze haar sporen verdiend in complexe, hightech en high-value werkomgevingen, zowel in de semipublieke, als private markt.

Zij werkte onder andere bij Fokker Aircraft, Rolls Royce en Connexxion.

Tijdens haar loopbaan heeft Marianne in een breed aantal disciplines gewerkt, variërend van corporate governance en business development tot procurement en commercie.

Marianne heeft hiermee brede ervaring in internationale en multiculturele organisaties opgebouwd.

Momenteel begeleidt Marianne de directie van Carrosserie Hess AG op het gebied van strategie, marktpositionering en ketenintegratie.
Carrosserie Hess AG een busbouwer gespecialiseerd in elektrische voertuigen, voertuigen met buitengewone lengte,  aanhanger voor personenvervoer.

Sinds december 2015 is Marianne tevens commissaris bij Thales Nederland, onderdeel van de wereldwijde Thales Group en sinds 2016 is zij toezichthouder bij de ANBO, de belangenbehartiger voor senioren. Daarnaast is zij sinds 2018 bestuurder bij de Academie voor Ambulance

 

mk@hanzehoff.nl
+31 (0)6 46 13 42 97

Stel hier uw vraag dan zullen wij spoedig contact met u opnemen.

Bellen mag natuurlijk ook: +31 6 53 14 74 25